Yhteisöllisiä säästötapoja

yhteisöllisiä säästövinkkejäSäästäminen on mahdollista tutustumalla oman asuinalueen palveluihin ja yhteisöön. Monella asuinalueella on esim. omia Facebook-sivuja. Niillä on usein tietoa asuinalueen tapahtumista ja palveluista. Monilla asuinalueilla on myös osta/myy/vaihda –palstoja. Niihin voi helposti laittaa omat turhat tavarat myyntiin tai vaihtaa ne tarpeellisempiin. Esim. lasten pieneksi jääneet vaatteet, vanhat lelut ja urheiluvarusteet on helppo laittaa kiertoon näillä palstoilla.

Myös asukastalot ja leikkipuistot ovat hyviä paikkoja kierrätykselle. Monesti leikkipuistoissa ja asukasataloissa on vaihtokori, joihin voi jättää jonkun tavaran (esim. vaatteen tai lelun) ja ottaa jotain tilalle. Useilla asuinalueilla järjestetään myös katukirppiksiä esim. Siivouspäivän yhteydessä. Katukirppiksillä voi tehdä hyviä löytöjä ja myydä helposti myös omia ylimääräisiä tavaroita, sillä myyntipaikat ovat usein ilmaisia ja vaativat vain rekisteröitymisen.

Kirjastoissa on usein käytöstä poistettuja kirjoja myynnissä halvalla (esim. 50 sentillä). Kirjat saattavat olla hieman kuluneita, mutta täysin käyttökelpoisia.

Leave a Comment