Opiskelijalle töitä – 3 rahanarvoista vinkkiä

Oletko opiskelija ja rahapulassa? Jos opintotuki on jo käytetty, tarvitset todennäköisesti töitä – mutta mistä opiskelija saa työpaikan?

Kuten edellisessä blogauksessa kirjoitimme, opiskelija voi tasapainottaa taloutensa pienentämällä kulutusta, ottamalla lainaa tai hankkimalla töitä.

Laina on hyvä vaihtoehto äkilliseen rahantarpeeseen mutta lainaaminen ei ole pitkällä aikavälillä kestävä tapa huolehtia taloudestaan.

Monelle opiskelijalle työnteko on näistä mieluisin vaihtoehto. Työnteko auttaa nostamaan elintason mukavaksi, asumaan yksityisiltä markkinoilta vuokratussa asunnossa ja kenties matkustelemaan myös opintojen kestäessä.

Lisäksi monet opiskelijat ajattelevat tulevaisuutta: työnteko opintojen kestäessä saattaa viivästyttää valmistumista hiukan, mutta auttaa työllistymään siinä vaiheessa, kun tutkinto lopulta on kasassa.

Siksi ei ole yllätys, että tuhannet opiskelijat etsivät tälläkin hetkellä töitä — tai suunnittelevat työpaikan hankkimista.

Mistä opiskelija sitten löytää itselleen työpaikan?

1. Opiskelupaikan kautta
2. Vuokratyö
3. Myyntityö

Oppilaitoksen rekrypalvelut

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut ovat nykyään kiinnostuneita opiskelijoiden työllistymisestä. Siksi korkeakouluilla on omat rekrypalvelunsa, sähköpostilistansa ja intranetin ilmoituspalstat työnvälitystä varten.

Nuorta työvoimaa etsivät yritykset ilmoittavat uusista työpaikoista usein vain oppilaitoksiin. Toisinaan kyse on matalapalkkaisista harjoittelupaikoista, mutta usein jokaista opiskelijaa kiinnostavista osa-aikaisista tai määräaikaisista töistä.

Siksi sinun kannattaa ehdottomasti liittyä oppilaitoksesi tai koulun oppilaskunnan sähköpostilistoille. Seuraa intranetin ilmoitustaulua, niin pysyt perillä opiskelupaikkakunnan työtilanteesta.

Vuokratyö sopii opiskelijalle erittäin hyvin

Vuokratyö on opiskelijalle hyvä vaihtoehto. Silloinkin kun töitä ei tunnu löytyvän, saattaa vuokratyöfirmoilla olla tarjolla kiinnostavia työpaikkoja.

Vuokratyö on tavallisesti lyhyt- tai osa-aikaista. Siksi “normaalia” työtä etsivät eivät usein edes tarkista vuokratyönantajien tarjontaa.

Muista myös, että opiskelijoille on aivan omia vuokratyöfirmoja. Monet yritykset ovat ymmärtäneet, että nuoret ja ahkerat opiskelijat ovat parhaita mahdollisia työntekijöitä väliaikaiseen työvoiman tarpeeseen. Siksi markkinoille on perustettu varsinkin korkeakouluopiskelijoiden työpaikkoihin keskittyviä vuokratyöyrityksiä.

Myyntityötä on aina tarjolla

Oppilaitoksen rekrytointipalvelun ja vuokratyön lisäksi opiskelijan kannattaa muistaa myyntityö.

Vaikka myyntityö ei tuntuisikaan “omalta jutulta”, kaikki yritykset arvostavat myyntikokemusta nuoren vastavalmistuneen ansioluettelossa. Siksi myyntityö auttaa sinua työllistymään opintojen päätyttyä.

Erityisesti puhelinmyyntiä on tarjolla koko ajan. Tähän on selvä syy: puhelinmyynti on raskasta työtä, ja harva alaa yrittävä pääsee kunnollisille ansioille. Siksi työntekijät vaihtuvat tiheään, ja käytännössä jokainen halukas pääsee kokeilemaan alalla onneaan.

Leave a Comment