10 edullista sisustusideaa

Sisustamisen ei tarvitse maksaa maltaita! Näiden vinkkien avulla loihdit uuden ilmeen kotiisi edullisesti!

1. Neulerahi
Trendikkään neulerahin saat tehtyä helposti itse esimerkiksi ontelo- tai matonkuteesta nro 10 virkkuukoukulla. Sisustan voi täyttää esim. superlonilla tai päällisen voi tehdä esim. Ikean perusrahin päälle.

2. Kultaiset kehykset
Kultaisilla valokuvakehyksillä tai kultareunaisella peilillä saat helposti luksusta kotiin. Osta tavalliset kehykset ja maalaa ne kullanvärisellä spraymaalilla. Muista suojata peili tai lasi ennen maalaamista!

3. Sisustustaulut
Sen sijaan, että ostaisit kalliin sisustustaulun, osta kirpputorilta tai vaikka Ikeasta halvat kehykset ja tee kuva itse. Leikkaa vanhoista kirpputorilta löydetyistä kirjoista hienoja kuvia ja tee niistä kollaasi. Jos löydät sisäisen taiteilijasi, maalaa itse abstrakti taideteos ja laita se kehyksiin.

4. Sisustustyynyt
Hienot sisustustyynyt ovat yllättävän kalliita. Halvemmaksi tulee, kun ostat halvimmat mahdolliset perusmallin sisustustyynyt sekä kangasta ja ompelet itse tyynynpäälliset haluamastasi kankaasta. Jos haluat tyynynpäällisistä helposti pestävät kannattaa niihin ommella taite tai vetoketju. Koristeellisemmaksi tyynynpäällisen saa esim. paljeteilla tai napeilla.

5. Pehmustetut tuolit
Kirpputorilta ostetut pehmustetut ruokapöydän tuolit saa helposti uudistettua ostamalla omaan sisustukseen sopivaa kangasta ja vaihtamalla tuolien päälliset.

6. Kukkamaljakko
Osta lasinen tai valkoinen posliininen kukkamaljakko ja maalaa se lasi- ja keramiikkaväreillä mieleiseksesi. Jos haet pelkistetympää tyyliä, voit koristella valkoisen maljakon esim. mustalla permanenttitussilla.

7. Kynttilänjalka tai tarjotin
Hienon kynttilänjalan tai tarjottimen saat liimaamalla vanhan posliinilautasen puisen jalallisen kynttilänjalan päälle. Voit myös maalata kynttilänjalan lautaseen sopivaksi. Jos teet kynttilänjalan, varmista, että kynttilänjalka on tarpeeksi tukeva.

8. Kerrosvati
Tee hieno kerrosvati esim. kuppikakuille tai kekseille kirpputorilta löydetyistä parittomista lautasista. Kerrosten välikappaleet saa vanhoista munakupeista. Tarkista, että käyttämäsi liima käy posliinin liimaamiseen.

9. Koruteline
Tee hieno ja persoonallinen koruteline pingottamalla sisustuskangas vanhoihin valokuvakehyksiin. Kankaaseen saat helposti ripustettua korvakorut ja riipuksia varten voit liimata kankaaseen pienet nupit tai naulata varovasti pienet naulat kankaan läpi.

10. Kirjahylly
Hienon ja persoonallisen kirjahyllyn saat tapetoimalla vanhan kirjahyllyn takalevyn kuviollisella tapetilla tai hyllypaperilla ja maalaamalla hyllyn tapettiin sopivaksi.

Leave a Comment