5 tapaa pysyä säästöbudjetissa

säästövinkkejäIsommat hankinnat, kuten uusi auto tai asunto vaativat yleensä säästämistä. Tällaisia hankintoja varten kannattaa tehdä tarkka budjetti ja asettaa itselleen tavoitteet säästämiseen. Tässä muutama vinkki, kuinka pysyä budjetissa.

 1. Säästöt
  Laske kuinka paljon voisit laittaa rahaa sivuun kuukausittain. Laita rahat erilliselle säästötilille, niin et tule käyttäneeksi niitä turhuuksiin.
 2. Jaa vastuuta
  Ei riitä, että säästät itse rahaa, jos puolisosi kuluttaa rahaa surutta. Sopikaa yhteinen säästötavoite ja laskekaa kuinka paljon kullakin perheenjäsenellä on käyttörahaa kuukausittain. On huomattavasti helpompaa säästää, kun kaikki tekevät töitä yhteisen tavoitteen eteen.
 3. Säästä kuitit
  Seuraa rahankäyttöäsi säästämällä kuitit ja kirjaamalla kulut esim. excel-taulukkoon. Esimerkiksi kuukausittain ruokakauppaan kuluvaa rahaa voi olla vaikea arvioida, mutta kuiteista totuus selviää helposti.
 4. Analysoi kulusi
  Käy läpi budjettisi ja kuittisi turhien menojen varalta. Kulutatko paljon rahaa lehtiin ja kirjoihin, jotka voisit lainata kirjastostakin? Syötkö aina työpaikan lounasravintolassa, vaikka voisit välillä ottaa omat eväät mukaan?
 5. Perusta määräaikainen säästötili
  Jos säästät rahaa esim. autoon tai asuntoon, on säästäminen pidempi projekti. Useimmilla pankeilla on tarjonnassaan määräaikaisia säästötilejä, joilla korko on usein korkeampi, mutta rahoja ei voi nostaa tililtä ennen määräajan päättymistä ilman lisäkuluja. Tällaiselta tililtä on suurempi kynnys nostaa rahoja muuhun käyttöön ennen aikojaan.

Leave a Comment