10 tapaa säästää matkabudjetissa

Matkalle tekisi mieli, mutta budjetti on pieni? Ei hätää, näillä vinkeillä matkustaminen tulee helposti halvemmaksi.

 1. Käytä netin vertailusivustoja
  Vertailemalla matkojen ja lentojen hintoja netissä, löydät helposti halvimmat matkatarjoukset.
 2. Pakettimatkat
  Pakettimatka saattaa tulla halvemmaksi kuin lentojen ja hotellin varaaminen erikseen. Tämä kuitenkin riippuu sesongista ja siitä, kuinka paljon ennen matkaa teet varauksen.
 3. Jousta päivämäärissä
  Lennot ovat usein kalleimpia alku ja loppuviikosta. Jos sinulla on mahdollisuus matkustaa esim. keskiviikosta keskiviikkoon, saatat säästää paljon rahaa.
 4. Vältä lomakausia
  Koululaisten loma-aikoina matkoista saa usein maksaa moninkertaisen hinnan. Esimerkiksi koululaisten hiihtolomaviikolle ei kannata varata matkaa, koska hinnat ovat silloin korkeimmillaan. Keväällä ja syksyllä matkustaminen on useimmiten halvinta.
 5. Lennä pienemmälle lentokentälle
  Rahaa voi myös säästää ostamalla lennot pienemmälle lentokentälle. Esimerkiksi Lontoon Standsteadiin ja Gatwickiin lentäminen voi tulla huomattavasti halvemmaksi kuin Heathrow’n kentälle.
 6. Kokeile vaihtoehtoisia majoitustapoja
  Hostellit, majatalot ja B&B –majoitukset ja asunnon vuokraus tulevat halvemmaksi kuin hotellit. Hostellimajoitus ei automaattisesti tarkoita nukkumista 10 hengen huoneessa, vaan niistäkin löytyy usein yhden ja kahden hengen huoneita. B&B on hyvä tapa tutustua paikallisiin ja parhaimmillaan näet matkakohteesta aivan uusia puolia. Vuokra-asunnossa säästät ruokakuluissa, kun voit tehdä ruokaa omassa keittiössä.
 7. Nähtävyydet
  Monissa matkakohteissa on paljon ilmaisia nähtävyyksiä ja retkikohteita. Tutustu matkakohteen nähtävyyksiin jo kotona ja etsi tietoa eri matkailusivustoilta. Voit löytää hienoja retkikohteita, joita ei aina löydy hotellien turistikartoista.
 8. Syöminen
  Syö aamulla reilu aamiainen, niin jaksat helposti päivälliseen asti ja säästät lounaan hinnan. Osta välipalaa ja lounasta marketista kahvilan sijaan, niin säästät selvää rahaa. Jossain majoituspaikoissa on myös oma keittiö, jossa voit tehdä itse ruokaa.
 9. Juna- ja bussimatkat
  Aiotko matkustaa matkakohteessa junalla tai bussilla pidemmälle? Monissa maissa pitkän matkan juna- ja bussiliput saa todella halvalla, kun ne ostaa netistä vähintään pari viikkoa ennen matkaa.
 10. Käytä julkista liikennettä
  Matka lentokentältä hotellille esimerkiksi metrolla tai lentokenttäbussilla tulee monessa maassa halvemmaksi kuin taksi. Esimerkiksi Lontoossa julkisilla pääsee keskustaan myös huomattavasti nopeammin kuin taksilla.

Leave a Comment