10 vinkkiä, joilla säästät selvää rahaa

säästövinkkejä

 

Rahan säästäminen on helppoa, kun teet muutamia parempia valintoja päivän aikana. Kokosimme 10 vinkkiä, joilla säästät huomattavasti rahaa helposti!

  1. Käytä julkista liikennettä. Autoiluun liittyvät verot ja vakuutukset ovat kalliita ja bensan hintakin nousee jatkuvasti. Jos autoa tarvitsee vain muutaman kerran vuodessa, taksi tulee halvemmaksi kuin auton pitäminen koko vuoden.
  2. Tee itse ruokaa. Einekset tulevat pidemmän päälle kalliiksi. Myös töihin kannattaa tehdä omat eväät mukaan. Se tulee usein huomattavasti halvemmaksi kuin lounasravintola.
  3. Hankkiudu eroon turhista lehtitilauksista. Kirjastoissa on kattava lehtitarjonta. Lisäksi lehtiä voi kierrättää kaveripiirissä.
  4. Älä osta halpaa ja huonoa. Esimerkiksi vaatteissa voi muutaman ajattoman, hyvälaatuisen, mutta hieman kalliimman vaatteen ostaminen tulla pidemmän päälle halvemmaksi kuin useiden huonolaatuisten ja halpojen vaatteiden ostaminen useammin.
  5. Tee kauppalista. Ruokakaupassa käydessä sortuu vähemmän heräteostoksiin, kun tekee kauppalistan. Lisäksi useamman ruokalajin tarpeiden ostaminen kerralla mahdollistaa harvemman kaupassakäyntivälin.
  6. Tee isompia annoksia ruokaa. Säästäminen ruokakuluissa on mahdollista tekemällä oikeita valintoja kaupassa. Isommat ruokapakkaukset ovat usein halvempia kilohinnaltaan, joten isompien annoksien tekeminen tulee halvemmaksi. Ylimääräisen ruoan voi pakastaa, jolloin kiireisinä päivinä voi helposti ottaa pakkasesta valmista ruokaa.
  7. Kaikkea ei tarvitse ostaa uutena. Kirpputoreilta ja nettikirppareilta voi tehdä hyviä löytöjä. Esimerkiksi lasten vaatteet ja harrastusvälineet ovat usein niin vähän aikaa käytössä, että kirppareilta löytyy usein hyväkuntoisia tuotteita järkevään hintaan.
  8. Säästä sähköä. Sammuta valot huoneesta poistuessasi. Käytä sähkölaitteissa (tv, kotiteatteri, tietokone) jatkojohtoa, jossa on virtakytkin. Sammuta virta yön ajaksi ja ollessasi pidempään poissa kotoa.
  9. Kilpailuta. Sähköyhtiö, puhelinoperaattori ja vakutuusyhtiö kannattaa kilpailuttaa aina aika ajoin. Näillä on usein uusille asiakkaille tarjouksia, joten vaihtamalla voit saada rahanarvoisia etuja.
  10. Kuntoile edullisesti. Lenkkeily ja kotijumppa tulevat halvemmaksi kuin kuntosalijäsenyys. Hiihtäminen ja pyöräily ovat alkusatsauksen jälkeen ilmaisia. Uimahalleissakin on usein halvempia vuoroja päiväsaikaan.

Leave a Comment